edelstenen, mineralen, stenen

Wat is eigenlijk een edelsteen?

Edelstenen en mineralen

Edelstenen en mineralen zijn oude gesteenten uit de natuur en worden vaak gebruikt om hiervan edelsteensieraden te maken, zoals juwelo.nl doet, zij zijn Europa’s grootste online juwelier in edelstenen sieraden.

Wat maakt een edelsteen zo bijzonder?

Een echte edelsteen is een mineraal,  komt voort uit de natuur en kan miljoenen jaren oud zijn. Een edelsteen kenmerkt zich door: zeldzaamheid, hardheid, zuiverheid, schoonheid en de samenstelling van de steen.

Juwelo.nl verkoopt alleen echte edelstenen sieraden, omdat dit sieraden met een verhaal zijn.

Slijpen van edelstenen

Om een edelsteen geschikt te maken voor een halsketting, ring, oorbel of hanger, wordt de edelsteen vaak geslepen, met als doel de edelsteen nog mooier te laten stralen. Een van de bekendste slijpvormen is ‘briljant’, vaak wordt gedacht dat het briljant slijpen alleen gebruikt wordt voor de diamant, maar dat is niet zo, er zijn veel edelstenen die prachtig briljant geslepen worden.

edelstenen briljant

Edelstenen briljant geslepen

Geboortestenen

Edelstenen zijn er in alle soorten en maten en elke edelsteen is uniek. Vandaar dat de Jewelers of America in 1912 besloten om een lijst  samen te stellen met ‘geboortestenen’, aan elke maand werd een edelsteen gekoppeld. Hieronder is een lijst te zien met alle geboortestenen:

Januari:               Granaat
Februari:             Amethist
Maart:                 Aquamarijn
April:                   Diamant
Mei:                     Smaragd
Juni:                    Alexandriet, maansteen, parel
Juli:                     Robijn
Augustus:            Peridoot
September:         Saffier
Oktober:              Opaal, toermalijn
November:          Citrien, Topaas
December:          Tanzaniet, Turkoois, Zirkoon

Collectie edelsteen sieraden

Op www.juwelo.nl vindt u alle informatie over edelstenen en edelstenen sieraden zoals ringen, armbanden en oorbellen in goud of zilver.