agaat sieraden

Agaat (sieraden)

De agaat is een bijzondere edelsteen met een interessante geschiedenis. Weet u bijvoorbeeld hoe de agaat ontstaat of waar de naam “agaat” vandaan komt? In dit artikel leest u alles over deze edelsteen.

Eigenschappen van de Agaat

De agaat bestaat voor het grootste deel uit een kristalachtig doorzichtig materiaal. De samenstelling van de agaat is gelijk aan de vuursteen en de jaspis. De agaat heeft meestal een structuur met dunne lijntjes die parallel aan elkaar lopen. De blauwe agaat die u hieronder ziet, is hier een voorbeeld van.

Blauwe agaat ring

Blauwe agaat ring

Geschiedenis van de agaat sieraden

De agaat is vernoemd naar de rivier Achates op Sicilië, omdat de steen daar veel werd gevonden. De agaat vormt zich in spleten van vukanisch gesteente. De structuur van steen wordt bij het afkoelen uitkristalliseert. Van de agaat bestaan verschillende variëteiten zoals de Botswana agaat, vuuragaat en de blauwe agaat.

Agaat sieraden

Agaat sieraden

De agaat wordt al meer dat 3000 jaar als sieraad gebruikt. In het verleden waren agaten vooral populair in het Midden-Oosten. Zelfs in de bijbel wordt de agaat al als edelsteen beschreven. In de Middeleeuwen werden er positieve krachten aan deze steen toegedicht. Tegenwoordig kopen mensen dit edelsteen (sieraad) vooral omdat ze de edelsteen mooi vinden of de edelsteen op waarde kunnen schatten.

Agaat sieraden kopen

Bent u op zoek naar een sieraad met agaten? Kijk dan op Juwelo.nl. Hier vindt u de grootste edelstenen sieraden collectie van Europa. Als u aanvullende vragen heeft over edelstenen (sieraden), stuur dan gerust een mail naar klantenservice@juwelo.nl . Uw vraag wordt altijd binnen één werkdag beantwoord.

Hanger met agaat

Hanger met agaat