edelsteen

Welke edelsteen past bij u?

Edelstenen komen voor in ontelbare varianten en zijn een wonder der natuur. Een edelsteen kenmerkt zich door de eigenschappen: zeldzaamheid, schoonheid en hardheid.

Hoe ontstaat een edelsteen?

Er zijn verschillende manieren hoe een edelsteen kan ontstaan, een manier is door het stollen van gesteente. Na een vulkaanuitbarsting wordt het gesteente door het lava verhit. Zodra dit gesteente afkoelt kan de steen stollen. Uiteindelijk kan hier een edelsteen zoals een graniet uit voortkomen.

Edelstenen kunnen ook ontstaan door de verandering van een omgeving, denk hierbij aan hoge druk of hitte. Edelstenen als de opaal en andalusiet ontstaan op deze manier.

Het onstaan van een edelsteen duurt vaak duizenden soms miljoenen jaren. Waarbij de kleur van de steen wordt bepaald door de grondstoffen die zich in de bodem bevinden.

steen

stenenin verschillende kleuren

Klassieke edelstenen

De afgelopen jaren is de populariteit van edelstenen snel gestegen, dit komt mede omdat telkens weer nieuwe edelsteensoorten worden ontdekt. Daarbij worden edelstenen tegenwoordig verwerkt in sieraden zoals Juwelo doet.

De klassieke edelstenen zoals de diamant, saffier, robijn en smaragd zijn nog steeds het meest geliefd onder de edelstenenliefhebbers. Dit komt omdat deze edelstenen een lange historie met zich meedragen van symboliek en statuur. De online juwelier Juwelo heeft de edelsteen sieraden toegankelijk gemaakt voor iedereen door deze klassieke edelstenen sieraden al vanaf €19 aan te bieden.

Bijzondere edelstenen

Bijzondere edelstenen

Onbekende beauties

De bekendste edelstenen zijn niet automatisch de mooisten. Dit bewijzen de relatief onbekende en ondergewaardeerde edelstenen als de kyaniet, fluoriet, rhodoliet en de maansteen. Deze edelstenen kunt in een sieraadvariant al vanaf €19 bij Juwelo kopen.