edelstenen-sieraden

Smaragd – De klassieke groene edelsteen

Er zijn vier soorten edelstenen die traditioneel als de grote vier worden beschouwd. De smaragd is hier een van. Wat maakt deze edelsteen zo bijzonder?  Waar komt de edelsteen vandaan? Waarom is deze steen zo waardevol? Antwoord op deze vragen en meer leest u in dit artikel.

Klassieke edelstenen

De Smaragd behoort samen met de diamant, robijn en saffier tot de grote vier. Deze edelstenen hebben allemaal het volgende met elkaar gemeen. Deze edelstenen zijn zeldzaam, kennen een lange geschiedenis en zijn zeer populair en hierdoor kostbaar. Gelukkig biedt Juwelo.nl edelstenen sieraden aan die voor iedereen betaalbaar zijn.

Geschiedenis

De Smaragd werd duizenden jaren v. Chr in Egypte gevonden en werd later teruggevonden in de grafkamers van Egyptische farao’s. Een van deze farao’s was Cleopatra, zij was gek op smaragden.

Bijzonder

De smaragd staat bekend om de unieke schittering. Deze edelsteen bevat vrijwel altijd kleine insluitingen (oneffenheden). Maar is desondanks zeer geliefd door de warme en intense groene kleur.

Waardevol

De smaragd is vandaag de dag een zeer kostbare edelsteen en heeft een hoge status. Dit komt mede omdat deze bijzondere edelsteen al door de Farao’s in Egypte werd gedragen. Deze geschiedenis spreekt tot de verbeelding. Bovendien onderscheid de smaragd zich door donkergroene kleur met een prachtige schittering. Dit alles maakt de smaragden een van de waardevolste edelstenen.

Gouden smaragd ring

Gouden smaragd ring

Geboortesteen van mei

Degenen die in mei geboren zijn hebben geluk. Dit is namelijk de maand van de geboortesteen smaragd. Er zijn natuurlijk genoeg groene edelstenensoorten met een uitstekende kwaliteit zoals de peridoot en de toermalijn. Maar de status van de smaragden is ongeevenaard.

Perfecte edelsteen?

Mensen zijn vaak op zoek naar de perfecte edelsteen, maar de smaragd bewijst dat dit een subjectief begrip is. Deze groene edelsteen bevat vrijwel altijd kleine insluitingen maar is desondanks een van de meest gewaardeerde edelstenen. Dit komt door de pure en natuurlijke uitstraling van deze edelsteen. De perfecte edelsteen is dus de steen die het best bij u past.

smaragd gouden hanger

smaragden gouden hanger

Edelsteen van de sterren

Vanwege de prachtige kleur van de smaragden en status, wordt deze edelsteen ook gedragen door wereldsterren als Victoria Beckham en Angelina Jolie. Zelfs koningin Maxima wordt regelmatig gesignaleerd met smaragd oorbellen.

Smaragd oorbellen

Smaragden oorbellen

Juweel met Smaragden kopen

De smaragd is een waardevol juweel, maar dit betekent niet dat deze edelsteen onbetaalbaar is. Juwelo biedt al smaragd sieraden aan vanaf €29,-.  Een van de populairste edelstenen zijn de zambia- en de socotosmaragden. Deze edelstenen varieren van fris licht groen tot intens groen met een donkere gloed.

Kijk voor alle informatie op www.juwelo.nl voor een uitgebreide collectie met edelstenen sieraden.