Pariaba toermalijn juwelo

Paraiba Toermalijn edelstenen

De Paraiba toermalijn is een van de mooiste edelstenen die in de twintigste eeuw ontdekt is. Deze edelsteen is vernoemd naar de staat Paraiba in Brazilië waar het gevonden is.

In de staat Paraiba bestaat een groot deel van het gebied uit zeer oude rotsen, sommige meer dan 2,5 miljard jaar oud. Binnenin de rotsen hebben zich in de vele miljoenen jaren mineralen gevormd.

Een enthousiaste geoloog genaamd Heitor Dimas Barbosa, was ervan overtuigd dat deze bijzondere rotsformatie mineralen kon bevatten. Door zijn kennis, ervaring en vasthoudendheid, ontdekte hij in 1987 de Paraiba Toermalijn. Vandaag de dag is deze edelsteen wereldberoemd en geliefd door vele edelstenenliefhebbers.

Edelsteen Paraiba Toermalijn

De nieuw ontdekte Toermalijnen, waren prachtige turquoise kleurige kristallen met spectaculaire kleureffecten. Na 5 jaar intensief zoeken, bleken er geen Paraiba Toermalijnen meer te vinden te zijn. Zo begon een zoektocht naar nieuwe exemplaren, die tot de dag van vandaag duurt.

In 2001 werden er identieke edelstenen ontdekt in Nigeria. In Mozambique werden ook toermalijn exemplaren van dezelfde structuur gevonden met dezelfde prachtige kleur.

Paraiba toermalijn edelstenen

Paraiba toermalijn edelstenen

Toermalijnen in alle variaties

De paraiba toermalijn wordt vandaag de dag gezien als een van de meest bijzondere edelstenen. Dit komt door de heldere kleur van deze steen en de prachtige lichteffecten.

Er zijn in de loop van de tijd ook tal van andere Toermalijnsoorten ontdekt zoals de: chroom toermalijn, sapo toermalijn en de koper toermalijn. Op de website van Juwelo vindt u een totaaloverzicht van alle variaties toermalijn sieraden.

chroom toermalijn hanger

chroom toermalijn hanger

Koper_toermalijn_ring

koper toermalijn ring

De Toermalijn is een groep gelijksoortige mineralen. Het  mineraal elbaiet is een van de belangrijkste componenten van de toermalijn edelsteen omdat deze in meer dan 100 verschillende kleurtinten voorkomt. Elk toermalijnkristal bevat twee kleuren (donker en licht). De kleur van de Toermalijn edelsteen is daarom afhankelijk van de mate zonlicht en de kijkhoek. Kijk voor alle informatie over deze bijzondere edelsteen op juwelo.nl.