Nieuws uit Thailand

Eindelijk was het zover, veel ouders van de Juwelo fabriek in Chanthaburi, Thailand, hadden er halsreikend naar uitgekeken, de opening van de kinderopvang in onze fabriek.

4
Het project duurde enkele maanden en zowel de ouders als de kinderen waren benieuwd naar de nieuwe Kid`s Club. Het project-team in Chanthaburi besloot om deze naam te gebruiken omdat het verwijst naar de verschillende vormen van kinderopvang dat aangeboden wordt, want de Kid’s Club is veel meer dan alleen een kleuterschool of kinderopvang.

Professionele kinderopvang gedurende de dag

5Het doel van het Kids Club project is om het dagelijks leven van de fabrieksmedewerkers gemakkelijker te maken. In Thailand zijn er geen openbare kleuterscholen, dus ouders moeten zelf opzoek naar een kinderopvang wat ook nog eens erg kostbaar is.
De zorg voor de kinderen in de Kid`s Club is volledig gratis en sluit aan bij de werktijden van de ouders die in de sieradenfabriek werken. Dit bespaart de ouders tijd maar dus ook geld. Ongeveer 40 families profiteren al van de Kids Club service.

Voor kinderen die al op leerplichtige leeftijd zijn is er ook een bus beschikbaar die hen ophaalt van school zodat ze kunnen deelnemen aan naschoolse activiteiten in de Kid`s Club en hulp krijgen met hun huiswerk.

De juiste hulp voor ieder kind

8Kinderen krijgen per leeftijdsgroep een programma aangeboden dat aansluit bij hun behoeftes. De directeur van de Kids Club heeft een universitair diploma in pedagogie en streeft naar een gezonde mix van leren, creativiteit en plezier.

Wilt u een kijkje nemen in onze fabriek in Chanthaburi, Thailand? Laat het ons weten! De Juwelo fabriek is de grootste edelstenen fabriek in Thailand verspreid over een grote campus. Wij laten u graag de fabriek zien en uiteraard ook de Kids Club.  U krijgt een uitgebreide rondeleiding van 2 tot 3 uur, zodat u het hele proces van een ruwe edelsteen tot een edelstenen sieraad kunt beleven.