Cuini Amelio Ortiz

Magie en mysterie: de fascinerende wereld van edelstenen

Kent u de zogenaamde “angst voor het blanco vel”? Het is een fenomeen dat vaak optreedt wanneer creatievelingen beginnen met een activiteit. Precies dat ervaar ik nu op dit moment. Ik ben vandaag beginnen te schrijven over edelstenen, verhalen en legenden van sieraden, over designs, trends en nieuws. Maar waar moet ik beginnen? De wereld van edelstenen en sieraden is zo uitgebreid als fascinerend! Dus ik zeg tegen mezelf: begin door je jezelf voor te stellen en de rest zal vanzelf komen. Zo gezegd, zo gedaan: mijn naam is Cuini Amelio Ortiz (Cuini is een Keltische voornaam, heb ik aan mijn oma te danken, ze was het Iers) en ik ben een journalist en documentairemaker. Ik heb mijn hele leven gewerkt als verslaggever voor diverse tv-stations en heb over de hele wereld gereisd. Maar edelstenen zijn mijn passie!

Mijn moeders edelstenen sieraden hebben me altijd bijzonder gefascineerd als kind. Vandaar mijn motivatie om meer te weten te komen over de aard en structuur van edelstenen. Ik ben op veel plekken in de wereld geweest en ik heb in de loop der jaren vaak  een edelstenen sieraad meegenomen als souvenir. Vandaag de dag ben ik in de gelukkige positie om mijn passie te kunnen delen met u.

Ik heb altijd gezegd dat moeder natuur een soort tovenaar is. Het feit dat een edelsteen kan veranderen, zoals in het geval van alexandriet, of dat een edelsteen twee kleuren heeft, zoals Ametrin, is intrigerend. Ik zal u rondleiden door de prachtige wereld van de edelstenen.

Veel leesplezier!