peridoot_edelstenen

Peridoot – Waar voor je geld

Er zijn veel verschillende groene edelstenen, zoals de Smaragd bijvoorbeeld. Een groene edelsteen vinden voor een voordelige prijs is alleen niet zo eenvoudig. Hier biedt de Peridoot uitkomst. Deze ondergewaardeerde steen bevat prachtige kleurtinten en is laag geprijsd.

Over de Peridoten

Deze edelsteen heeft een mooie glans en staat bekende om de organische kleuren. De geelgroene tinten doen denken aan aan het herfstseizoen. De naam “Peridoot” stamt waarschijnlijk af van het Arabische woord ‘faridat’ dat edelsteen betekent.

De Staat Arizona in de Verenigde Staten en Myanmar (voorheen Birma) zijn twee grote aanbieders van Peridoot. De edelsteen wordt ook gevonden in de rotsen van Sri Lanka en China.

arizona_peridoot_ring

Arizona Peridoot ring

 

hangers met periodoten ui China

Hanger met Peridoten uit China

Peridoten in verschillende varianten

De peridoten zijn in vele variaties beschikbaar, van lichtgeel tot mintgroen. De bekendste peridootsoorten zijn: Mantjoerische en Kasjmir peridoots, ze staan bekend om de bijzondere kleurtinten. Deze edelstenen zijn ook verkijgbaar in de webshop van Juwelo. Prijzen beginnen al vanaf €19,-, peridootsieraden zijn dus toegankelijk voor iedereen.

Certificaat van echtheid

Helaas zijn er ook veel synthetische peridoots in omloop. Deze imitaties zijn op het eerste oog vaak moeilijk te onderscheiden van een natuurlijke peridoot. Het is daarom belangrijk om een certificaat van echteid op te vragen. Zodat je zeker bent dat het om een natuurlijke edelsteen gaat. De edelstenenjuwelier Juwelo geeft bijvoorbeeld altijd een certificaat van echtheid mee voor alle edelstenen sieraden.

Mantsjoerische Peridoots

Mantsjoerische Peridoots

Peridoot is een oude edelsteen, maar is lang beschouwd als een minder dure edelsteen. De laatste jaren is de populariteit en de waarde van de Peridoten echter enorm gestegen. Deze edelsteen lijkt eindelijk op waarde te zijn geschat.

Peridoot sieraad kopen?

Juwelo heeft de meest diverse edelstenencollectie sieraden van Europa met onder meer peridoten. Kijk op Juwelo.nl voor het actuele aanbod ringen, armbanden, kettingen, oorbellen en hangers met edelstenen sieraden.