Andalusiet - De wereld van Edelstenen

De andalusiet – een spaanse schoonheid

Misschien is de andalusiet meer een schoonheid op het tweede gezicht. Door goed te kijken toont de andasuliet zich een prachtige steen met elegantie, subtiele kleuren en klasse.

Populaire mineraalsoort

Hoewel het mineraal al voor het eerst in 1798 door Jean-Claude Delamétherie werd beschreven, stond deze edelsteen lange tijd in de schaduw van andere edelstenen. De weinige examplaren die werden gevonden, verdwenen snel weer van de markt door verzamelaars die deze edelsteen konden betalen. Vandaag de dag wordt de andalusiet steeds populairder en komt deze prachtige edelsteen steeds meer centraal te staan.

Herkomst van de andalusiet

De andalusiet dankt zijn naam aan waar het werd gevonden ‘’Andalusië’’. Tegenwoordig wordt de andalusiet echter meestal gevonden in Brazilië – maar ook in het Duitse Fichtelgebergte. Deze unieke edelsteen toont verschillende aardse tinten van geelgroen tot aarde bruin. De andalusiet kan drie verschillende tinten tegelijkerijd tonen, dat maakt deze edelsteen zo uniek.

Slijpen van de andalusiet

Het slijpen van de steen is essentieel om het bijzondere kleureffect te bereiken of te behouden. Bij het verwerken van de andalusiet moet gelet worden op de natuurlijke tinten van deze steen om de natuurlijke eigenschappen van de steen te behouden. De andalusiet is met geen andere edelstenen te vergelijken. De specifieke eigenschappen van deze steen maakt de andulusiet de enige in zijn soort.

Voor ons overzicht met andalusliet sieraden, gaat u naar juwelo.nl