blauw_zirkoon

De blauwe zirkoon – betoverend mooi

Zirkoon in een natuurlijk mineraal en behoort tot de silcaatgroep. Deze edelsteen breekt het licht en dit zorgt voor spectaculaire kleureffecten. Deze intense gloed maakt de zirkoon zo bijzonder. De Zirkoon komt in allerlei kleuren voor, maar in dit geval focussen we ons op de Blauwe zirkoon.

De Blauwe zirkoon

De blauwe zirkoon breekt het licht, dit betekent dat het licht over de verschillende delen van de edelsteen wordt verdeeld. Hierdoor lijkt deze steen extra te blinken. Dit is te vergelijken met de sprankeling zoals bij een diamant. De blauwe zirkoon mag dus met recht betoverend mooi worden genoemd.

ratanakiri-zirkoon-ring

ratanakiri-zirkoon-ring

Ondergewaardeerde Zirkoon

De Zirkoon wordt zeer ondergewaardeerd. Dit komt vooral omdat deze natuurlijke edelsteen vaak wordt verward met de kunstmatige steen Zirkoniet. Juwelo verkoopt echter alleen natuurlijke edelstenen sieraden, dus geen Zirkoniet.

Het voordeel is dat deze edelsteen veel goedkoper is als de tanzaniet en de robijn bijvoorbeeld. Hierdoor kunt u voor een gunstige prijs een pracht van een edelstenen sieraad kopen. Kijk voor de collectie van Zirkoon sieraden op Juwelo.nl

zirkoon_oorbellen

zirkoon_oorbellen

Zirkoonvariëteiten

Zirkoon komt in verschillende kleuren voor, waaronder goud, groen, geel, bruin, cognac,  oranje, geel, rood, wit (doorzichtig) en blauw natuurlijk. De bekendste blauwe zirkoonvarieteit is Ratanakiri zirkoon. Deze edelsteen komt voor in licht- en donkerblauw en toont de meest bijzondere kleurtinten.

Verzorging van de zirkoon

De Zirkoon is een hele mooie edelsteen, maar om dit zo te houden is het belangrijk om de edelsteen niet te lang bloot te stellen aan te fel licht, hierdoor zou deze edelsteen kunnen verbleken.

Kies uw favoriete zirkoon sieraad

Juwelo biedt een grote collectie Zirkonen sieraden van de kaneelkleurige keizerlijke zirkonen tot de helder witte Preah Vilhear zirkonen. Wat uw wens ook is, bij Juwelo vindt u altijd het edelstenen sieraad dat bij u past. Juwelo is de online  edelstenen juwelier voor iedereen.