Sieraden top 10 edelstenen en mineralen

Juwelo’s Edelstenen Top 10

Top 10 edelsteen sieraden voor elke gelegenheid

Edelstenen sieraden zijn er in alle soorten en maten, maar wat maakt een edelstenen sieraad zo bijzonder?

Edelstenen en mineralen een wonder der natuur

Een edelsteen wordt gevormd door de natuur, het is een mineraal. Elke edelsteen is dus uniek en heeft een eigen kleur, daarom worden edelstenen vaak verwerkt in juwelen.

Een edelsteen maakt elk gouden of zilveren sieraad compleet.  Er zijn ontelbaar veel verschillende edelstenen. Juwelo.nl heeft meer dan 550 verschillende edelstenen en meer dan 5000 verschillende edelsteen sieraden in haar collectie en is daarmee de grootste juwelier in edelstenen sieraden.  Juwelo.nl verkoopt alleen echte edelstenen sieraden met kwaliteit en voor de laagste prijs. Vanaf €9,- is al een edelstenen sieraad bij Juwelo.nl te bestellen. Juwelo.nl is de juwelier voor iedereen.

Juwelo.nl heeft hieronder een top 10 selectie gemaakt van edelstenen sieraden voor elke gelegenheid:

Top 10 edelstenen en mineralen

Edelstenen top 10

1.     Aquamarijn
De naam ‘aquamarijn’ betekent in het Latijns ‘water van de zee’ Deze edelsteen staat op nummer 1 omdat de steen prachtig helder blauw is.
2.     Robijn
De robijn is een van de bekendste edelstenen en wordt ook als een van de meest waardevolle sieraden beschouwd.
3.     Diamant
De edelsteen der edelstenen is de diamant. Een toonbeeld van klasse vandaar dat deze bijzondere edelsteen in de sieraden top 10 staat.
4.     Saffier
De saffier is veelzijdig en komt in veel hoedanigheden voor, het is een zeer populaire edelsteen.
5.     Toermalijn
Wie aan edelstenen denkt, denk onder meer aan de toermalijn. Een echte schoonheid met prachtige kleurtinten.
6.     Smaragd
De smaragd is uniek door de bijzondere groene tinten die dit bijzondere mineraal bevat.
7.     Amethist
De amethist is een heldere steen en staat bekend als een van de meest bijzondere edelstenen.
8.     Parel
Het is niet voor niets dat er zo veel spreekwoorden met schoonheid over de parel gaan. Omdat deze edelsteen van de zee een van de meest pure edelstenen is.
9.     Tanzaniet
De kleuren van de Tanzaniet edelsteen zijn onovertroffen en betoverend mooi, vandaar dat deze edelsteen in de top 10 edelsteen sieraden staat.
10.   Gosheniet
De gosheniet lijkt op het oog veel op de diamant, alleen is dit een voordelig alternatief met een doorzichtige kleur dat perfect past bij een ring of een armband.

Overzicht edelstenen sieraden

Hieronder vindt u het overzicht met alle edelstenen sieraden en mineralen op juwelo.nl:

Agaat Alexandriet Amazoniet Amblygoniet Amethist Ametrien Ammoliet Andalusiet Apatiet  Aquamarijn Aragonit Barnsteen Beril Carneool Chalcedoon Chrysopraas Citrien Danburiet Diamant Diopsied Fluoriet Gosheniet Granaat Hematiet Hemimorfiet Ioliet Jade Jaspis Kattenoog-scapoliet Korund Kunziet Kwarts Kyaniet Labradoriet Lapis-lazuli Maansteen Malachiet Markasiet Mookaiet Morganiet Onyx Opaa Parel Parelmoer Peridootn Petaliet Prehniet Rhodoliet Rhodoniet Robijn Rubeliet Russische diopsied Saffier Scapoliet Schelp Serafiniet Sfaleriet Sfeen Sillimaniet Smaragd Sodaliet Spinel Tanzaniet Tijgeroog Toermalijn Topaas Turkoois Veldspaat Vuuropaal Zirkoon Zonnesteen Zultaniet