meesterwerk___ringen____

Edelstenen encyclopedie Juwelo

Wist u dat Juwelo een uitgebreide edelstenen encyclopedie op haar website heeft? Hier vindt u alle informatie over edelstenen en mineralen.

Onze encyclopedie heeft een duidelijke structuur. U kunt direct klikken op uw favoriete edelsteen. Vervolgens kunt u lezen of de geschiedenis, eigenschappen, zetting en herkomst van deze edelsteen.

Onstaan van edelstenen

Edelstenen bestaan al miljarden jaren. De oudste edelsteen is 4,4 miljard oud. Het gaat hierbij om een zirkoonkristal. Edelstenen worden gevormd onder het aardoppervlak en zijn op te splitsen in drie soorten gesteenten:

  • Stollingsgesteente ( onstaat door het afkoelen van magma of lava)
  • Metamorfgesteente (onstaat door extreme hitte en druk)
  • Sedimentairgesteente (afzetting van gesteente)

Kleuren van edelstenen

In de encyclopedie vindt u informatie over allerlei edelstenen zoals de zwarte diamant, apatiet, aquamarijn en amethist sieraden zijn. U vindt een overzicht van sieraden die zijn gesorteerd op kleurtinten. Hierdoor kunt u direct zien, welke edelsteen bij u past.

Jubileum edelstenen en geboortestenen

Elke maand heeft één of meerdere geboortestenen. In de encyclopedie leest alles u over deze bijzondere edelstenen zoals diamanten, robijnen en saffieren. Op Juwelo.nl vindt u prachtige edelstenen sieraden voor de beste prijs. Kijk hiervoor snel op www.juwelo.nl.

Edelsteenzettingen

In de encyclopedie van Juwelo kunt u ook lezen over de verschillende edelsteenzettingen.

Klauwzetting

Bij een klauwzetting wordt een edelsteen geplaatst tussen drie en zes verschillende pootjes. Vandaar de naam klauwzetting.  Dit is de meestvoorkomende zetting.

Klauwzetting

Klauwzetting

Kanaalzetting

Bij een kanaalzetting liggen de edelstenen zij aan zij in een lange lijn. Door deze zetting kunnen edelstenen hun schittering laten zien, maar hierbij is het wel van belang dat deze edelstenen een precies geslepen paviljoen hebben.

kanaalzetting_

kanaalzetting_

Kastzetting

Bij een kastzetting omsluit een metalen rand de edelsteen en houdt deze op zijn plaats, waarbij het metaal de rand van de edelsteen iets overdekt.

kastzetting

kastzetting

Kijk voor de edelstenen encyclopedie op juwelo.nl.